4 питання, які допоможуть вибрати недорогий ортопедичний матрац

При виборі недорогого ортопедичного матраца робити ставку лише на ціну — неприпутима помилка. Приваблива вартість може бути продиктована, по-перше, низькою зносостійкістю товару, по-друге, типом конструкції, частково або повністю вам не підходящої. Як тоді зробити покупку, що тішить експлуатаційними властивостями і допомагає заощаджувати? Досить відповісти на наведені нижче питання і врахувати рекомендації, що відносяться до них.

На яке ліжко потрібен матрац?

Для комплектації односпального ліжка підійде практично будь-який матрац. Для двоспального формату краще придбати варіант із незалежними пружинами, або безпружинний. Чому? Залежний пружинний блок має ефект гамака, тобто, прогинаючись під вагою більш важкої людини, утворює вирву, в яку скочується сплячий з меншою вагою. Крім того, при перевертанні одного з пари відпочиваючих, він народжує хвилю, яка непокоїть другого. Погодьтеся, обидві ситуації по-своєму неприємні.

Повному оновленню спальних меблів заважає катастрофічний брак коштів? Перегляньте асортимент недорогих тонких топерів. Дані вироби здатні значно підвищити комфортність старого ліжка, дивана, розкладного крісла, а також зручно облаштувати ліжко.

Хто майбутній власник?

Дитині у ранньому віці потрібен жорсткий матрац, що сприяє формуванню правильної постави. В даному випадку заощадите, вибравши виріб з пінополіуретану з прошарком кокоса. Можна зробити по-іншому: придбати двосторонній матрац з поверхнями різної жорсткості. Маленьку дитину варто привчити спати на більш твердій поверхні, що підросла - на стороні із середньою жорсткістю.

Люди похилого віку вимагають підвищеного комфорту під час сну. Для його забезпечення якнайкраще підходять безпружинні матраци з додатковим анатомічним прошарком, м'якою та середньою жорсткістю. Більш бюджетну альтернативу складають моделі із блоками незалежних пружин.

Які передбачаються навантаження?

З вагою менше 90 кілограмів зручніше спати на м'якому або помірно-жорсткому матраці будь-якої конструкції. При більш тяжкій комплекції варто віддати перевагу посиленому пружинному блоку. Також підійде недорога безпружинна модель з блоку ортопедичної піни (пінополіуретану), кокосової койри та/або іншого матеріалу, що характеризується підвищеними значеннями щільності та пружності.

Наскільки впливає здоров'я?

Укомплектовувати ліжко, почуваючись чудово? Тоді, роблячи покупку матраца, керуйтеся власними уподобаннями, бажаннями, можливостями. Якщо ж страждаєте від спинного болю, стрибків тиску, поганого кровопостачання, вибирайте серед матраців на незалежних пружинах. Вони дозволяють тілу зайняти правильне положення, чим максимально знімають фізичну напругу.

Особливо відповідально слід підбирати матрац для людини зі скривленням хребта, остеохондрозом, серйозними проблемами у внутрішніх та/або інших органах. У такому разі краще одного разу витратитися, купивши ортопедичну модель, оснащену декількома зонами жорсткості або механізмами, що трансформують, ніж регулярно піддавати хворого стражданням, посилюючи його стан.

Висновок напрошується один: при покупці матраца заощаджувати можна і цілком реально, головне – не на шкоду здоров'ю!