Як правильно виміряти ортопедичний матрац?

Від того, наскільки матрац відповідає за розміром спального місця, залежить якість сну, і термін служби виробу. Він повинен добре фіксуватися у призначеній для нього ніші, не зміщуючись та не деформуючись. А як правильно виміряти матрац, щоб підібрати оптимальний варіант, читайте нижче.

Односпальний, двоспальний, полуторний

У лінійці стандартних моделей для дорослих представлені матраци кількох типорозмірів, що відрізняються шириною:

  • односпальні - 80/90 сантиметрів;
  • двоспальні - 140/160/180 сантиметрів;
  • полуторні – 120 сантиметрів.

Що ж до довжини, то вона може бути 190/200 см.

У стандартних розмірах випускаються як пружинні та безпружинні (моноблоки та сендвічі) моделі, так і тонкі матраци на диван. Одні вироби постачаються в розправленому вигляді, інші — згорнутими в рулон. Згортані матраци після розпакування можуть не відповідати заявленим виробником розмірам, але не варто хвилюватися - за добу вони повністю розправляться, відновлять початкову геометрію, об'єм, габарити.

Проводимо вимірювання

Для проведення точних вимірювань та визначення розмірів матраца потрібно:

  • покласти виріб на горизонтальну поверхню;
  • підібрати дві рейки або лінійки завдовжки від 25 сантиметрів;
  • використовувати рулетку.

Висота вимірюється за допомогою однієї рейки - її слід покласти на матрац так, щоб вона виступала за край на 15 сантиметрів, а потім заміряти відстань між нею і поверхнею, на якій лежить виріб. А для вимірювання довжини/ширини знадобляться дві рейки - їх треба розташувати паралельно, приклавши до торцевих боків матраца з виступом 10-15 см за край, а потім заміряти відстань між ними.

Нестандартне рішення

Виробники пропонують покупцям не лише матраци стандартних розмірів, а й вироби, виконані за індивідуальними мірками. Це актуально, якщо:

  • ви купили дизайнерське ліжко нестандартного розміру/незвичайної форми;
  • зростання користувача більше двох метрів;
  • вага користувача більше 160 кг.

Виріб за спецзамовленням обійдеться дорожче стандартного, зате така послуга дозволяє отримати товар, який на 100 % відповідає вашим запитам у плані висоти, практичності, екологічності, жорсткості (конструкція та наповнювач теж замовляється на вибір!).

У нас можна купити ортопедичні матраци всіх стандартних розмірів онлайн із доставкою до дверей. Вибрати відповідний за технічними характеристиками та габаритами товар можна в каталозі, скориставшись фільтром, та відсортувавши моделі за найважливішими параметрами. А для отримання професійної консультації щодо підбору товарів для сну ви можете зв'язатися з нами по телефону або через онлайн-чат.