Як вибрати безпружинний матрац?

Сон – важлива складова життя. Завдяки якісному сну люди набираються сил і наповнюються життєвою енергією. Але щоб насолоджуватися нічним відпочинком на повну силу, необхідно вибрати зручний матрац.

Який матрац вибрати?

Насамперед матрац має бути ортопедичним, тобто зберігати правильне положення хребта під час відпочинку. Вони бувають двох видів. Матраци діляться на безпружинні та пружинні.

Безпружинні не мають конструкції пружин, складаються з латексу та інших наповнювачів як природного, так і синтетичного походження. За численними відгуками покупців можна зрозуміти, що найкомфортнішими є безпружинні матраци. Вага тіла рівномірно розподіляється площею спального місця, і цим забезпечується зручність сну. Потрібно відзначити, що вони твердіші, ніж пружинні аналоги. Але це навіть сприятливо для здоров'я людини, адже становище хребта фіксується краще. Відмінністю матраців, які не мають пружин, є відсутність скрипів, які заважають спати. У них відсутні в конструкції металеві деталі, що також є приводом купити безпружинний матрац (виріб не буде іржавіти і накопичувати електромагнітну енергію). Вага його менша, ніж у пружинного побратима. Це полегшує процес транспортування.

Зазвичай безпружинні матраци мають такі наповнювачі:

  • Латекс (Виготовляється з соку каучукового дерева, безпружинні матраци з латексу м'які або середньожорсткі). Якщо ви волієте лежати вночі на м'якому, то рекомендується набувати саме цей вид наповнювача. Крім того, латексні матраци добре пропускають повітря.
  • Кокосова койра (наповнювач не пліснявіє і не гниє, пропускає кисень, не схильний до відсирювання).
  • Волокна вовни (Зберігає тепло, матрац пружний, у міру жорсткий).
  • Кінське волосся (надає жорсткість та пружність матрацу, має відмінні теплоізолюючі характеристики).

Як підібрати?

При виборі матраца без пружин зверніть увагу на розмір виробника, дізнайтеся, чи не викликає виріб алергічні реакції. Довжина матраца повинна бути на 20 сантиметрів більше, ніж ваше зростання. Виробника слід обирати за відгуками покупців. Щоб дотримуватися гігієни, матрац повинен бути «дихаючим» - це перешкоджає розвитку шкідливих мікробів у ньому. Хороший матрац виготовлений із натуральних матеріалів. Звичайно, слід враховувати комфорт, перед покупкою треба полежати на матраці, прислухатися до відчуттів у тілі. Безпружинний матрац на диван. купуйте, виходячи з тих самих рекомендацій.

Матрац для дітей

Дитячий безпружинний матрац – корисна покупка, тому що організму, що росте, важливо спати на ортопедичній поверхні для правильного розвитку хребта.

На замітку

Щоб куплений товар прослужив довго і зберіг первісний вигляд, його слід перевертати кожні кілька місяців. Це дозволить матрацу якомога довгий час не втрачати форму і пружність.

Людям з великою вагою краще купувати матрац високої жорсткості, щоб тіло знаходилося у правильному положенні під час нічного відпочинку. Дітям також рекомендуються жорсткі матраци для формування правильної постави.

Якісні матраци коштують недешево, але здоров'я – це дуже важливо, тому вкладення фінансів у атрибути для сну є виправданим. Перед придбанням можна порадитись із лікарем про те, який тип матраца підійде особисто Вам, враховуючи Ваші характеристики.